Ο Μάξιμος 21.07.21 - Κέντρο Ιππικής Τέχνης Πέλλας Γιαννιτσά

Οι Πολύχρωμες Νομάδες από τον Ιούλιο του 2021 έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ανα την Ελλάδα συνδημιουργώντας ιστορίες με τα παιδιά που συναντούν με την βοήθεια των "Παραμυθοκαρτών" από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι. 

Παρακάτω μια ιστορία που δημιουργήθηκε στα Γιαννιτσά κατά την διάρκεια της φιλοξενίας μας στο Κέντρο Ιππικής Τέχνης Πέλλας με την στήριξη του Κύκλου Ζωής Κέντρο Ψυχολογικής & Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Χλόη.

Μια φορά και έναν καιρό σε μια πόλη, την Λιλιπούπολη, μένανε όλοι μαζί, δίπλα δίπλα, ο Μιχαήλ – Άγγελος, η Φαίη, η Αναστασία, ο Μάριος, ο Ιάσωνας και η Μαρία. Συγκεκριμένα ο Ιάσωνας με τον Μάριο μένανε σε διπλανά διαμερίσματα, ο Μιχαήλ – Άγγελος έμενε σε μονοκατοικία και η Αναστασία με την Φαίη στην ίδια πολυκατοικία, στην οποία διαχειρίστρια ήταν η Φαίη.  

Οι γείτονες μας, λοιπόν, αποφάσισαν να υιοθετήσουν έναν σκύλο. Ήταν πολύ βοηθητικό και παρακινητικό το ότι είχαν κοινή αυλή. Και έτσι έγινε. Στην κοινότητα τους εντάχθηκε και ο Μάξιμος, ο σκύλος. Ο Μάξιμος ήταν Ροτβάιλερ μαζί με Γκόλντεν Ριτρίβερ και κάτι ακόμα που δεν μπορούσαν να το προσδιορίσουν. Αυτό δεν τους εμπόδισε από το να τον φροντίζουν. Του έκαναν τα εμβόλιά του, τον τάιζαν, τον πήγαιναν βόλτες και δεν αμελούσαν πότε την ενυδάτωσή του. Μέσα σε όλα αυτά δεν έλειπαν και τα δώρα. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα και ένα κρεβάτι για να κοιμάται. 

Κάτι όμως συνέβαινε με αυτό το κρεβατάκι. Βρώμιζε πολύ εύκολα και ο Μάξιμος δεν μπορούσε να το φτάσει για να ανέβει να ξαπλώσει, όπου κι αν το τοποθετούσαν. Και σα να μην έφτανε αυτό, ένα ακόμα δώρο που του είχαν κάνει ήταν, μια μπάλα, που σα να μαγνητίζονταν από το κρεβατάκι, πήγαινε και στεκόταν μπροστά του και το εμπόδιζε ακόμα περισσότερο. 

Οι γείτονες δεν ήξεραν, πλέον, τι να κάνουν. Ο Σπάικ όμως ήξερε. Ποιος ήταν ο Σπάικ; Ένα αγοράκι της γειτονιάς που είχε ένα ραβδί με μορφή γάτας. Αφού πληροφορήθηκε από τους γείτονες τι συνέβαινε, εμφάνισε μπροστά τους ένα ουράνιο τόξο πού ήταν λες και είχε βγει από το τρίχωμα της γάτας στο ραβδί. Στην μία άκρη του ουράνιου τόξου, αυτή που βλέπανε, βρισκόταν το κρεβατάκι με την μπάλα και η άλλη άκρη απλωνόταν πέρα, μακριά. 

Τι συνέβη; Το κρεβάτι ήρθε στα μέτρα του Μάξιμου και η μπάλα μετακινούνταν από εδώ από εκεί και δεν στεκόταν ποτέ πια μπροστά από το κρεβατάκι. Ο Μάξιμος, όταν οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να παίξουν μαζί του έπαιζε, πάντα, με την μπάλα και όταν κουραζότανε ανέβαινε, εύκολα, στο κρεβατάκι του και αποκοιμιόταν .