Συμμετοχή στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ "Μαζί"

Στις 16 Απριλίου 2024 υλοποιήθηκε το Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο "Μαζί!", το οποίο διοργανώθηκε από το πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας , τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στον Εξωτερικό χώρο του "Μύλου του Παππά", με τη συμμετοχή 4 σχολείων, 11 εκπαιδευτικών, 70 μαθητών & μαθητριών.

Σε αυτό συνέβαλε με την παρουσία του ο Αριστείδης Βέβης συνιδρυτής και επικεφαλής των καλλιτεχνικών δράσεων του φορέα Πολύχρωμες Νομάδες σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό κ. Κοκκάρη Παναγιώτη και τους/τις μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ Λάρισας.Το Φεστιβάλ "Μαζί" 2024 περιλάμβανε:

  • παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,
  • βιωματικά εργαστήρια για παιδιά - εμψυχωτικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες για όλους τους νέους από τις καλλιτέχνιδες- εμψυχώτριες Σόνια Ντόβα και Ειρήνη Γκότση

Πήραν μέρος:

  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου Λάρισας
  • 10ο Γυμνάσιο Λάρισας,
  • 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου,
  • ΕΕΕΕΚ Λάρισας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 πραγματοποιείται στην Λάρισα για όγδοη χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί: Κοκκάρης Παναγιώτης, Ευθυμίου Αντιγόνη, Τασιοπούλου Σωτηρία, Χαρίτος Μπάμπης , Γεωργία Κατσουπέρη, Ζωή Γαλάνη, Ιουλία Κρίκου, Κασάνδρα Ταταροπούλου, Φλώρου Χριστίνα, Κουτούδη Ισμήνη, Παπαγιάννη Αλεξάνδρα 

Συντονισμός: Ειρήνη Γκότση