Οι σούπερ ήρω(ίδ)ες 18.05.2022 Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Σπάρτη

Οι Πολύχρωμες Νομάδες από τον Ιούλιο του 2021 έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ανά την Ελλάδα μέσω των Bridging Different Roots εργαστηρίων, συνδημιουργώντας ιστορίες με τα παιδιά που συναντούν με την βοήθεια των "Παραμυθοκαρτών" από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι. 


Παρακάτω μια ιστορία που δημιουργήθηκε στην Σπάρτη κατά την διάρκεια της φιλοξενίας μας στο μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, με τους/τις μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Μια φορά κι έναν καιρό, στο μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στην Σπάρτη, βρέθηκαν οι Σούπερ Ήρωες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Σπάρτης γυρεύοντας δυο φίλους τους Σούπερ Ήρωες που δεν μπορούσαν να τους βρουν πουθενά. Εκεί συναντήθηκαν με την Ζωή, την Φιλία και τον Άρη ,τις Πολύχρωμες Νομάδες, και βάλθηκαν μαζί να λύσουν το μυστήριο.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι η Τσαϊπερδόνα είχε κάνει τους Σούπερ Ήρωες, τους δύο φίλους μας που δεν μπορούσαμε να βρούμε, να ξεχάσουν τις δυνάμεις τους. Όχι, δεν ήταν μάγισσα, είχε, όμως, ένα τσάι που σε έκανε να ξεχνάς όλο και περισσότερο το ποιος είσαι. Όσο περισσότερο έπινες, τόσο οι δυνάμεις σου σε εγκατέλειπαν. Αφού μέχρι και η ίδια είχε, σχεδόν ξεχάσει το ποια ήταν. 

Για καλή τους βρήκαν την νεράιδα με την πολύχρωμη φούστα, μια φούστα που είχε πάνω της όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Και αυτό είχε μεγάλη σημασία, επειδή όσο τσάι έπινες, τόσο γινόσουν όλο και πιο κίτρινος. Ήταν σαν ένα χρώμα και μόνο να προσπαθεί να υπερισχύσει των υπολοίπων. 

Αυτό λοιπόν που έγινε ήταν να ρίξει η νεράιδα την πολύχρωμη χρυσόσκονή της στα τσάι όσων είχαν ήδη ξεχάσει τις δυνάμεις τους. Βλέπετε το πρόβλημα δεν ήταν το ίδιο το τσάι, ήταν η υπερβολική κατανάλωση του και μόνο με τον τρόπο που το έπινε η Τσαϊπερδόνα. Αν κάποιος, για παράδειγμα, ήθελε ζάχαρη στο τσάι του απαγορευόταν. Η Τσαϊπερδόνα έπινε το τσάι της σκέτο. 

Έτσι κι έγινε λοιπόν και, σιγά σιγά, ξεκίνησαν όλοι να ανακτούν τις δυνάμεις τους. Οι δύο Σούπερ Ήρωες θυμήθηκαν ποιοι είναι, βρέθηκαν με τους υπόλοιπους Σούπερ Ήρωες φίλους τους και η Τσαϊπερδόνα έμαθε να φτιάχνει το κάθε τσάι της τόσο μοναδικό όσο ο ήταν και ο καθένας και η καθεμία που της το ζητούσε.

Και κάπως έτσι πήγαν όλα εντάξει και οι Πολύχρωμες Νομάδες πρόσθεσαν ακόμα μια ιστορία στο βιβλίο τους.