Η χώρα των ζώων και της μαγείας 21.07.21 - Κέντρο Ιππικής Τέχνης Πέλλας Γιαννιτσά

Οι Πολύχρωμες Νομάδες από τον Ιούλιο του 2021 έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ανα την Ελλάδα συνδημιουργώντας ιστορίες με τα παιδιά που συναντούν με την βοήθεια των "Παραμυθοκαρτών" από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι. 

Παρακάτω μια ιστορία που δημιουργήθηκε στα Γιαννιτσά κατά την διάρκεια της φιλοξενίας μας στο Κέντρο Ιππικής Τέχνης Πέλλας με την στήριξη του Κύκλου Ζωής Κέντρο Ψυχολογικής & Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Χλόη.

Μια φορά και έναν καιρό, ένας επιστήμονας με μπόλικη τρέλα, μέσα σε όλα τα πειράματα που έκανε, έστειλε μια ομάδα παιδιών, τον Μιχαήλ- Άγγελο, τον Ανάσταση, την Κατερίνα, τον Χαράλαμπο και την Ζωή, πολλά δισεκατομμύρια μίλια μακριά από την Γη, σε μια χώρα που λέγεται "Η χώρα των ζώων και της μαγείας".  

Σε αυτή την χώρα υπήρχαν σπίτια, πολυκατοικίες και κτήρια που κατοικούνταν μόνο από ζώα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους ήταν ότι τα γεύματα τους ήταν πλούσια σε ανθρώπινο κρέας. Μέχρι τώρα η ομάδα μας είχε καταφέρει να μην γίνει γεύμα για τους κατοίκους αυτής της χώρας. Και αυτό όχι μόνο από την καλή τους τύχη, αλλά επειδή έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο: μάθανε, σιγά σιγά, στα ζώα να τρώνε περισσότερες από μία τροφές. 

Μια μέρα, εκεί που πήγαιναν να ταΐσουν τα ζώα, βρήκανε στον δρόμο έναν σκύλο. Αυτός ο σκύλος ήταν μόνος και εγκαταλελειμμένος, τον είχαν διώξει μακριά τα υπόλοιπα ζώα. 

-Γιατί είσαι μόνος σου, τον ρώτησε ο Μιχαήλ - Άγγελος. 

-Χαίρομαι πολύ που με βρήκατε. Μέρες τώρα σας παρατηρώ και μου αρέσει η ομάδα σας. Οι υπόλοιποι με έδιωξαν επειδή μοιράστηκα μαζί τους το ότι θα μου άρεσε να σας κάνω παρέα. Δεν έχω καμία όρεξη να σας φάω. 

-Χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό, απάντησε η Κατερίνα. 

-Μπορώ να έρθω μαζί σας; 

-Μα φυσικά, συμφώνησε ο Ανάστασης. Η καινούρια, πλέον, ομάδα συνέχισε τον δρόμο της αλλά, πάλι, λίγο παρακάτω κάτι την σταμάτησε: ένα τεράστιο κόκκινο μαγικό μπαλόνι στον ουρανό. 

-Σας λέει κάτι το όνομα που γράφει επάνω το μπαλόνι, ρώτησε η Ζωή. 

-Είναι το όνομα του επιστήμονα που μας έστειλε εδώ, ανταποκρίθηκε ο Χαράλαμπος. 

-Δεν είστε από τα μέρη μας, αναρωτήθηκε ο σκύλος, όμως κανένας δεν του έδωσε σημασία. Όλοι είχαν προλάβει να κατεβάσουν στο ύψος τους το μπαλόνι, να πιαστούν από το σκοινί, να αρπάξουν τελευταία στιγμή τον καινούριο τετράποδο φίλο τους και να ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής στην γη. 

-Μάλλον πρέπει να του ξέφυγε και να έφτασε μέχρι εδώ, αποφάσισε όλη η ομάδα για την μοίρα του τεράστιου κόκκινου μαγικού μπαλονιού πριν να βρεθεί στον δρόμο της. 

Στο ταξίδι της επιστροφής η ομάδα εξήγησε στον σκύλο όλα όσα είχανε συμβεί και όσα σκόπευε να κάνει με το που πατούσανε το πόδι τους στην γη: θα εγκλωβίζανε τον τρελό επιστήμονα στο λημέρι του ώστε να σταματήσει να κάνει πειράματα χωρίς την συγκατάθεση των συνανθρώπων του. 

Έτσι και έγινε. 

Και μετά είχαν μια ολόκληρη γη να συστήσουν στον τετράποδο ταξιδιώτη που είχαν φέρει μαζί τους από πολλά δισεκατομμύρια μίλια μακριά, από την χώρα που λέγεται ‘’Η χώρα των ζώων και της μαγείας’’.